Instytut Roberta Noble

Jak wydostać się ospuo?

Zaczęty przez marexo, Październik 17, 2021, 08:03:34 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

marexo

Witam.

Czy ktoś mógłby mi doradzić, jak się przenieść ze swojej obitki świata fizycznego na inne fokusy? gdy próbuje lecieć to przelatuje dosłownie dwie ulice dalej i mnie cofa do ciała. 
Wysunełem dwa wnioski:
- albo  brakuje mi energii
- albo faza płytka i słabe dostrojenie.

Chciałbym dostać sie do parku, i próbowałem techniką Darka Sugiera czyli w swoim ospuo iść w jaśniejsze miejsca, ale nie przefazowuje mnie.
Więc niemam pojęcia jak sie tam dostać, raz próbowałem lecieć w niebo to tylko scisk w klatce piersowej (mocny wdech) i cofka :/

Robert Noble

Zacząłbym od tego by wyczyścić z umysłu focusy, ospua, parki i inne rzeczy które odciągają cię od badania czystym umysłem na własną rękę. Chyba, że faktycznie chcesz sobie fundować powielanie doświadczeń z zaczytanych książek. Oczywiście, jeśli coś idzie nie tak to jest niemalże pewne, że nie mamy energii :) Poza ciałem działamy intencjonalnie wykorzystując wolę. Jeśli chcesz gdzieś się dostać to właśnie z tego korzystasz. Spróbuj praktykować na większym zmęczeniu ciała fizycznego co zapewni głębszą fazę, ewentualnie po wyjściu ponownie połóż się ciałem niefizycznym (w takiej pozycji w jakiej jest ciało fizyczne) i wyjdź ponownie.

Sławek

A jaka technikę stosujesz na wyjście z ciała? Klasyczna 4+1, czy masz inną? Jak możesz to opisz krok po kroku jak wychodzisz z ciała.

marexo

Cytat: Robert Noble w Październik 17, 2021, 10:39:19 PM
Zacząłbym od tego by wyczyścić z umysłu focusy, ospua, parki i inne rzeczy które odciągają cię od badania czystym umysłem na własną rękę. Chyba, że faktycznie chcesz sobie fundować powielanie doświadczeń z zaczytanych książek. Oczywiście, jeśli coś idzie nie tak to jest niemalże pewne, że nie mamy energii :) Poza ciałem działamy intencjonalnie wykorzystując wolę. Jeśli chcesz gdzieś się dostać to właśnie z tego korzystasz. Spróbuj praktykować na większym zmęczeniu ciała fizycznego co zapewni głębszą fazę, ewentualnie po wyjściu ponownie połóż się ciałem niefizycznym (w takiej pozycji w jakiej jest ciało fizyczne) i wyjdź ponownie.

Aha, czyli przykładowo jeśli miałeś sen dajmy na to nieświadomy, i  byłeś w jakimś obszarze i chcesz teraz tam z powrotem polecieć ale tym razem będąc świadomym to wystarczy tylko wola tak? ...kurde w zwykłych snach  wywala mnie na odległe fazy...niektóre miejscówki dobrze znam i wiem nawet jakie zdarzenia tam były po ostatnim śnie, czasem są to miłe miejsca, a czasem je unikam bo wiem co mnie tam czeka.  W każdy razie dzięki za odpowiedz. Chyba faktcyznie muszę popracować troche nad zwiększeniem energii...bo jej ostatnio nawet za życia nie mam. Co do sposobu położeniu sie ciałem niefizycznym też spróbuje i zobacze co sie stanie bo mnie to zaciekawiło.

marexo

Cytat: Sławek w Październik 19, 2021, 08:57:15 AM
A jaka technikę stosujesz na wyjście z ciała? Klasyczna 4+1, czy masz inną? Jak możesz to opisz krok po kroku jak wychodzisz z ciała.

odpisałem ci na PW
w skrócie intencja + wczuwanie się w cisze nocną pisk w uszach (głowie) powolne oddychanie. Z wyjściem nie mam problemu, jak ucichną wibracje to wstaje normalnie jak fizycznym ciałem.

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble