Instytut Roberta Noble

Motywacja do ćwiczeń fizycznych

Zaczęty przez Robert Noble, Styczeń 24, 2014, 09:31:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

EosCris

No Wiaterek, tak wyglądać chcesz, jak ten facet na rysunkach zamieszczonych przez CIebie? :D fajnie chłopaki, ze sie zbieracie w sobi ei ćwiczyćie :D mi się nadal jakoś nie chce :P wole sobie sie pobyczyc :D 

Wiatr1000

Olciu ja muszę ::)

Mówi się brzydko na dziewczynę, że tyłek duży, że piwo można postawić.. Ale ja mam oponkę , że prawie tam piwo można postawić <smiech>

Wiatr1000

Onenight ???  To trzeba aż takie drastyczne środki? <smiech>  <smiech>   <pisze>

Robercie jak jest zona to żonka najlepiej powinna Cię zmotywować 8)

Robert Noble

Wiatr z ćwiczeniami jest tak, że jak się samemu nie zmotywujesz to każda inna motywacja "dla kogoś" jest krótkotrwała. Przynajmniej w moim przypadku ;)

Onenight dzieki za link sprawdzę przy okazji, a nóż się przyda :D

Ola się obijasz?

Wiatr1000

Robercie znam to..

Zinka mnie cały czas motywuje/owała też do ćwiczeń, że marudzę bo brak miejsca. Mogę pokazać mój pokój jak wygląda to może rozjaśni w jakich warunkach muszę ćwiczyć xD

Z motywacją u mnie ten sam problem z nauką np języków obcych. Sobie obiecałem, że się nauczę jap. a tu dupa :D . Skończyło się na tym że zacząłem tylko na alfabecie i to pierwszym a jeszcze jest 2 i chińskie znaczki ::) . A gdzie słowa i gramatyka.

Robercie brzuszki pompki, brzuszki i pompki! Nawet rano po te 10 razy i już jest ;)

Olciu! No wiesz? :( . I jak miałaś mnie skusić? :D  A tak mówiła, że jak zobaczę to zmienię zdanie hahaha xD  :))

Trzeba sobie cel postawić i małymi kroczkami robić ;)
Albo razem z Olcią się przyjedzie i się będziemy motywować we 3 xD  :))

EosCris

ehhehe ja już tu jestem! :D Tak jak Robert mówi, jak sie człowiek sam nie zmowtywuje, to lipa. Nic nie będzie go w stanie na dłuższą mete zmotywować :D no więc, ja jeszcze czekam na swoją motywację i mogę sobie postawić to przysłowiowe piwo na tyłku Wietrzyku ;)  Może jak wiosna przyjdzie ::) to coś sie ruszę :D a teraz jestem, jak niedźwiedź (  :D hahahah) zimową porą, lubię sobie pospać :P  Więc, chłopcy moi kochani, ćwiczcie i pokazujcie swoje zdjęcia ja z chęcią po oglądam Wasze ciałka sexi wysportowane :D  

Wiatr1000

A ja poczekam na wiosnę jak Olcia pokaże wysportowane ciałko :D

Może nasze ciałka zachęcą Cię do ćwiczeń :D  No ciekawe co by Cię zmotywowało :P

EosCris

no Wietrzyku kochany.... ja wiem jedno.... nawet najbardziej wysportowany i najprzystojniejszy facet na świecie z fajnym tyłkiem, nei jest w stanie mnie zmobilizować :D jełśi sama nie zechcę, to nie ma takiej OPCJI, żebym ruszyła dupeczke i ćwiczyłą :D ale Wasze ciałka z chęcią zobaczę :D no i oczywiście poproszę zdjęcie jedno od tyłu zrobione ;) żebym mogła podziewiać..... plecy ;) 

Świetlisty

Ja Was nie zmotywuję, bo nie wierzę, że to jeszcze możliwe...
Górę przeniosę, bo w to jestem w stanie prędzej uwierzyć.

Robert Noble

Świetlisty Ty mnie jakoś zmotywowałeś do testu. Gorzej, że później miałem dość pompek na następne 2 lata :D To mówisz, że już góry przenosisz... no pięknie, może gdybym nie odpuścił ćwiczeń to przenosiłbym chociaż samochody...

Robert Noble

Uwaga, jeśli po obejrzeniu poniższego filmiku nie przejdziesz do działania, nie ma już dla ciebie ratunku...

Świetlisty

Wiem, wiem, łatwiej poruszyć niebo i ziemię, niż Was zmotywować, ale... kropla drąży skałę, więc łatwo się nie poddaję.
Po sezonie zimowym pojawiły się u mnie zaokrąglenia w niekoniecznie oczekiwanych strefach środkowych ciała... fizycznego rzecz jasna ;)
Jako kontratak zastosowałem dobrze wszystkim (hmmm... ::) ) znane, regularne ćwiczenia tzw. brzuszków.
Dodatkowo staram się 5 razy w tygodniu biegać po lesie tak od 5 do 7 kilometrów.
Jest progress zarówno w ilości powtórzeń brzuszków, jak i sylwetce (żona zadowolona, wróg w odwrocie).
Na dzień dzisiejszy przy ostrzejszym treningu doszedłem do 900 brzuszków w 30 minut.
Może i ktoś z Was spróbuję? :)

Świetlisty

Widzę podniósł się las rąk chętnych do ćwiczeń, ech...
Wczoraj light - 300 brzuszków plus 2 km wieczornego marszobiegu.
Dziś poranny rozruch 300 brzuszków 10 minut, a wieczorkiem miło spędzony czas w godzinkę - 600 brzuszków, 400 pompek, 400 przysiadów.
Jutro wolna sobota. :) <hi> <sun>

Robert Noble

Świetlisty Ty już jesteś zawodowiec. Raz się dałem skusić na te Twoje testy pompek. Może teraz Ty się skusisz na trening na drążku?
Ah ah CT Fletcher i jego przykazania...które dotyczą każdego aspektu życia nie tylko ćwiczeń fizycznych...

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble