Instytut Roberta Noble

Magiczne kroki :)

Zaczęty przez santisteban, Czerwiec 16, 2014, 10:01:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mote

Jeżeli chodzi o obuwie dla magicznych kroków to nie powinno ono być wysokie tzn. nie powinno usztywniać kostek ani w żaden inny sposób ograniczać ruchów, podeszwa nie powinna być zbyt twarda. Najwygodniej oczywiście na boso ;)
Magiczne kroki nie przeszkadzają w żaden sposób w innych aktywnościach fizycznych....
Trzeba samemu postawić sobie pytanie co jest dla nas najważniejsze w ćwiczeniach fizycznych I jakie zmiany chcemy wprowadzać w naszym ciele....

EosCris

Ja ćwiczyłam na boso, bez skarpetek ;) Próbowałam w butach na dworze ale to nie moja bajka :) 
Ja mieszałam ćwiczenia, tzn. rano robiłam tensegrity a wieczorami wykonywałam inne ćwiczenia :)  rolki, basen, rower, rurki :) Jak się chce to można. Teraz nie wykonuje mk.  skupiłam się na innych ćwiczeniach. Przy krokach energia mnie roznosiła ;) hehehe

Snow9

Dziękuje wam za odpowiedzi, wczoraj było praktykowane bez jak i z butami i potwierdzam boso najlepiej  8)

EosCris

Ciekawa jestem, jak się będzie zachowywało Twoje ciało jak poćwiczysz trochę te kroki :) Mam nadzieję, ze sie pochawalisz ;) 
a jakie ćwiczyłeś?

Snow9

Jasne będę dawał znak co jakiś czas co do oddziaływania kroków a zacząłem od grupy I (urabianie energii na intencję) i będę powoli leciał z kolejnymi grupami wg książki

EosCris

Super! To czekam z niecierpliwością na Twoje wyniki :)

Robert Noble

Podobno 2 tygodnie ćwiczeń i już można zaobserwować pozytywne rezultaty :) Ja również czekam na Twoją relację Snow9 :)

Mote

Magiczne kroki I ich wykonanie.
Książkę I opisy ćwiczeń należy uważać za drogowskaz, szkielet na którym budujemy swoją własną konstrukcje energetyczną. Nie jest to sztywny nakaz jak należy je robić a zgeneralizowana forma dla każdego, praktykujący dobrze gdy najpierw nauczy się zgodnie z książką by z czasem na bazie tego szkieletu pozwolić sobie na własną inwencje I wprowadzać subtelne zmiany w ćwiczeniach zgodne z indywidualną strukturą.
Przykład pierwszy

Przykład drugi

Widać OGROMNĄ różnice w tych dwóch wykonaniach. To powinno uświadomić każdemu, że forma, szybkość, ilość powtórzeń jak i ostateczny efekt są kwestią indywidualną I dyktowane jest przez naszą nature jak I zasoby, często po prostu wole.
Nie należy kierować się tymi filmami dla tworzenia własnego stylu. Kroki są czymś indywidualnym więc nie naśladujcie ślepo innych.

EosCris

Mote dałes mojego ulbieńca, z nim ćwiczyłam, zaczynając  :D  ten filmik u góry :) Lubie te jego kocie ruchy ;) 

Snow9

Też w 1 dzień kiedy szukałem MK na yt to znalazłem te 2 filmiki i pajacowałem przed monitorem próbując je naśladować  ;D ;D ;D

EosCris

Ja z rosjaninem nie miałam zadnego problemu :) fajnie pokazuje i szybko sie kuma co on robi :D

Sintana

Ktoś z Was może mi pokazać magiczne kroki? Jest jakiś ich harmonogram? Jestem z Bemowa.

Robert Noble

Raczej ciężko by ci ktoś pokazał kroki :) Zazwyczaj ludzie, którzy trenują kroki starają się pozostawać anonimowi ;) Najprędzej znajdziesz w internecie parę filmików instruktażowych z tensegrity. Udanie się na kurs w celu nauki kroków moim zdaniem mija się z celem. Jeśli masz dużo samozaparcia to po prostu kup książkę Magiczne Kroki i spróbuj ćwiczyć na własną rękę.

Sintana

Dziękuję. Trochę szkoda. Książkę mam. Trudno mi to wszystko załapać, zwłaszcza z opisu. Wolę pokazywanie i grupę.

Robert Noble

Znam te bóle :) również przez to przechodziłem. Problem polega na tym, że aby robić kroki i zwiększać energię trzeba już posiadać pewien zasób energii. Żeby to robić trzeba oszczędzać no i zwalczyć siłą woli umysł latawca.
Pytałeś o harmonogram, moim zdaniem najlepiej jak Twoje ciało podpowie Ci które kroki lepiej robić. Ucz się na początek jednego układu np. na intencję i katuj go aż napełnisz swoje ciało mocą i będziesz mógł przejść dalej.

sklep ezoteryczny super produkty rozwojowe misy krysztalowe uzdrawianie strona autorska robert noble strona instytutu roberta noble strona instytutu roberta noble